Reviews


Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
56 berichten.
Edwin van Staden
Beste Joop en Bea,

Wij zijn gisteravond terug gekomen uit Finikounda en wilden een korte krabbel achterlaten voor de bezoekers van jullie gastenboek, maar niet eerder dan jullie te bedanken voor de gezellige avonden en de rondrit met als hoogtepunt een bezoek aan jullie in aanbouw zijnde huis. Wat een geweldig mooie plek!!
Wij zijn ook erg blij met het werk van Dionissios. Hij heeft een prachtig zwembad gebouwd en zwemklaar opgeleverd in een erg korte tijd en het is erg intensief gebruikt de laatste 3 weken. Ook de aanleg van de terrassen en buitenmuren is perfect verlopen. Alles op tijd klaar, binnen budget, tot in detail perfect afgewerkt en zelfs met extra’s waar niet voor hoefde te worden betaald. Chapeau!
Deze vakantie hebben wij de medische post in Pylos moeten bezoeken en wellicht goed te vermelden dat dit een zeer positieve ervaring was. Zowel de receptioniste als de arts spraken perfect Engels, de dienstverlening was snel en adequaat en tot onze verbazing gratis. Apotheken zijn er genoeg, dus de kids waren snel weer happy.
Voor de lezers dezes: Joop en Bea hebben ons weer wat nieuwe grondstukken laten zien die ze in hun portfolio hebben en als jullie die richting uitgaan is het beslist de moeite waard hun hiernaar even te vragen. De plots waren qua ligging en uitzicht zeer beslist de moeite waard. We zullen zelf eerst even moeten sparen , maar als het aan ons zou liggen, dan kochten we zo nog een huis in de omgeving van Finikounda!
Nogmaals dank en wellicht tot over enkele maanden maar weer.
Groet, Edwin en Sylvia.
Michael Vermeulen
Hoi Joop en Bea

Net zoals Edwin en Sylvia hebben we de vakantie in Griekenland doorgebracht , het waren 2 schitterende weken met mooi weer en we hebben jullie ervaren als prettige en toegankelijke mensen!!!!!! hoop dat het zo blijft!!. Bovendien vonden we het prettig de gesprekken tijdens de het etentje bij dinissios over diverse onderwerpen. Ook de Jeeprit naar jullie nieuw betrekking vonden wij een avontuur is gespreksonderwerp nummer 1. Hoop dat we jullie vaker zullen zien inde toekomst.

groetjes Cor,Jenny en Michael
Anne Adriaensen
Dag Joop/Bea/Bo,

Soms komen dromen uit! Mede dankzij jullie, Thomas, Marita en Dionissios komt mijn droom uit!
Sinds 1988 bezoek(en) (wij/ik) steeds een ander deel/eiland in Griekenland. Om een of andere reden nog nooit de Peloponnesos. Dankzij jullie heb ik het gebied goed leren kennen en ben verliefd geworden. De gastvrijheid van jullie is bewonderingswaardig en jullie liefde voor het gebied volkomen terecht. Het gebeurt niet vaak dat jullie een alleenstaande weduwe over de vloer krijgen, die heeft misschien toch weer andere wensen en gedachten, ik weet het niet. In ieder geval zijn jullie geweldig voor me geweest en ik hoop dan ook dat jullie wanneer ik eenmaal gesetteld ben – over niet te lange tijd, hoop ik – jullie me de eer aan doen om op mijn terras een wijntje te komen drinken.

Tot dan wens ik jullie het allerbeste en veel mooie strandwandelingen met Bo,
met vriendelijke groeten,

Anne Adriaensen
Beste Joop,

Na prima contacten met jou en Thomas het afgelopen jaar en na serieuze overwegingen een huis dat net gebouwd was te kopen, heb ik je geïnformeerd dat wij toch hebben gekozen voor een huis in Mani. Wij vinden Mani net iets ruiger en mooier en de manier waarop de huizen worden gebouwd nl. met rotsblokken past geweldig in de omgeving. Wij hebben een in aanbouw zijnd huis gekocht in Kalives waarvan we hopen dat het volgende zomer gereed is.

Wij wensen jullie allen heel veel succes.

Groet
Koos en Marijke
Han Groothuizen
Hallo Joop en Bea,

Terug van Griekenland en weer een drukke week van werken eindelijk even tijd voor een berichtje in jullie gastenboek. Als eerste wederom hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en de tijd die jullie in ons steken ook namens Ria, Siem en Ingrid. Wij waren van ons eerste bezoek in juni zo onder de indruk, van de omgeving de mensen en het klimaat dat een vervolg bezoek niet uit kon blijven. Bijna alle tijd van ons laatste bezoek, helaas maar 8 dagen is wederom opgeslokt door intensief te zoeken naar een geschikte locatie waar we onze toekomst plannen kunnen realiseren. Maar dat gaat met jullie goede zorgzame hulp best lukken.

Jullie weten dat ik werkzaam ben in de Golf industrie en tijdens ons eerste bezoek hebben wij een poging gedaan om een golfbaan in aanleg, in de buurt van Pylos te bezoeken. Helaas is ons bij de ingang van dit project de toegang geweigerd. Ook begrijpelijk als je achteraf hoort wie de investeerders en de exploitant zijn van dit mega project deze mensen gaan net zoals vele van ons voorzichtig om met hun plannen en investeringen en willen graag als eerste de banen en accommodatie presenteren op het moment dat het hen past. Nu heb ik het na juni er niet bij laten zitten door mijn uitgebreide netwerk mocht ik uiteindelijk met nog 1 persoon het Navarino resort bezoeken. Troongolf de exploitant, exploiteert wereldwijd golfbanen in Amerika, Europa, midden Oosten, China en Australië, www.troongolf.com de architect van deze baan in aanleg is niemand minder dan Robert Trend Jones de II. Het is de bedoeling dat deze golfbaan in 2009 geopend wordt voor het publiek. vervolgens worden er in dit zelfde gebied nog 2 golfbanen aangelegd. Ook het vliegveld van Kalamata zal in de toekomst haar vluchten uitbreiden. Ik wil hiermee zeggen dat de Peloponnesos binnen nu en een paar jaar een welcome aanvulling is voor golf spelende mensen. En waar een nu gedane investering in onroerend goed zeker geen weg gegooid geld is.

Joop en Bea nogmaals bedankt voor alle genomen moeite en tijd we zullen ons zeer zeker vaker zien, en mochten jullie of relaties van jullie vragen hebben over de ontwikkelingen van het Golfresort schroom dan niet om contact op te nemen.

Met vriendelijke Groet, Han en Ria Groothuizen
William & Chantal
Beste Joop en Bea, alsook beste Thomas en Kostas (komen in deze reality-story ook voor),

Wij – William en Chantal – hadden Joop beloofd dit bijzonder verhaal te schrijven omdat het een verhaal was met Kostas ‘de aannemer’ dat echt Grieks te noemen is, maar evengoed had kunnen voorkomen in één van de Provence-boeken van Peter Mayle (aanrader!). Ook valt deze inzending wat langer uit als duwtje in de rug van vooral de vele Vlamingen die nog met deze streek onterecht onbekend zijn. Tevens bevat het enige praktische tips.

In het vroege voorjaar 2006 leerden wij Joop kennen op de 2dehuis-beurs in Kortrijk. Ja, wij zijn één der weinige Vlamingen, alhoewel reeds vele Griekse oorden hebben opgezocht, op die manier de weg gevonden hebben in het diepe Zuiden van de Peloponnesos.

Op 8 oktober 2007 namen wij de trein in Lichtrvelde (rechtstreekse lijn De Panne – Landen) naar Zaventem om het uur!) en streken wij met Brussel-airlines neer in Athene (slechts 70 € voor een enkele vlucht). Op aanraden van J&B werd een autoreservering gedaan bij Auto Europe en kregen zelfs een upgrade. (Op het vliegveld tegenaan de uitgang noemt het groene kantoor echter National en geeft verwarring met de concurrent Europacars juist ernaast)

De wagen in en vlug op weg naar het zuiden. Onmiddellijk grenzend aan het vliegveld ligt reeds de autostrade. Even wennen aan het feit dat de Grieken nog steeds niet weten dat er richtingsaanwijzers bestaan, en daarmede was onze claxon meteen getest, ging het vlot omheen Athene richting Tripoli. Voor alle duidelijkheid het betreft een ‘toll-way’. Thans was het in totaal € 7,60, waarbij onderweg meestal € 2 per gedeelte diende betaald te worden; dus zorg voor nodige pasmunt ! Wie het kanaal van Korinthos wil bezoeken dient de afslag ‘Loutraki’ voordien te nemen. Verder naar Kalamata is het goed doorbollen, en rechtafslaand naar het plaatselijk vliegveld (geen Belgische vluchten voorlopig) is Pylos en Finikounda vlug bereikt. De diepblauwe zee en de typische kontrastgevende eilanden doen uw vermoeidheid vlug vergeten.
Het geheel zou ik beschrijven als een mix van Azuurkust (echter met helder water), Toscaans binnenland en typische Griekse dorpjes met tavernes en plataanbomen waarbij men zelfs ook nog het lastdier de ezel ontmoet.

Daags na aankomst zochten wij in Finikounda restaurant Elena op voor hun heerlijke befaamde gevulde (met look klaargemaakte sardines. Wij waren met opzet in de oktobermaand gekomen om de confrontatie te ervaren van het slechte weer. Wij werden toen bij het dessert getrakteerd door de Griekse weergoden met regen, wind, bliksem en dondergeroffel van over de zee tot in de heuvels. En de Grieken waren blij ! Voor het eerst in 6 maanden had het geregend. Het was ons echter niet opgevallen omdat eigenaardig genoeg alles nog groen was.

Wij leerden verder tijdens ons werkbezoek Joop en Bea beter kennen die blijkbaar van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Hoe wij dat ervaren hebben? De andere reacties op dit forum liegen er niet om en wij hoeven dit niet te herhalen. Er werd voor een uitstekende informatievoeding gezorgd. Ook Thomas de vastgoedmakelaar leverde geduldig correcte informatie. Hij belde ‘s avonds nog zonder schroom even naar de directeur van de Griekse Bank waarbij de bankdirecteur toezeggingen deed louter en alleen op het woord van Thomas.
Vreemde ervaring voor ons maar kennelijk normaal daar, zeggens ‘op zijn Grieks’. Thomas spreekt daarbij buiten zijn moedertaal Duits tevens vlot Engels.

Tijdens één van de bezoeken van een plot kreeg Thomas een telefoon van Kostas, één van zijn beste aannemers waarmede hij samenwerkt, om een hem op te zoeken op een ander bouwwerf. Wij volgden Thomas via de heuvelwegen en maakten vervolgens kennis met Kostas, een vriendelijke man. Ondanks dat het in feite hoogtijd was voor zijn middagslaapje (een echte heilige traditie in deze streek) maakte hij toch tijd voor ons. De prijs van het huis was nog niet gekend omdat de plannen nog niet uitgetekend waren. Geen probleem !
-Wij zijn gewoon in ons eigen land om dagen heen en weer te converseren met een aannemer over prijs en dergelijke niet ? Hoe ging het hier ?-
Thomas zette het achterklep van zijn 4X4 open en legde de voorlopige plannen van het huis op de achterbank open.
Kostas nam zijn berucht notaboekje, beet geconcentreerd op de lippen, en ging cijferen. Een beetje meer voor dit? een beetje min voor dat. Een nulleken en een streepje. Wij keken mee over zijn schouder. Gewoon niet te geloven, echt op zijn Grieks! Hij likte even aan het puntje van de balpen, en trok vervolgens een cirkel rond de prijs. Thomas lichtte ons nog even in om ons gerust te stellen dat Kostas zo vertrouwd is met dergelijke type woningen dat de berekening dat hij maakte volkomen juist is en zelfs meestal wat gunstiger uitvalt. Kostas vroeg ons ‘Endaxi?’ (in orde?). Wij maakten nog een grapje waarbij Kostas nog een persoonlijke toegeving gaf. Een handdruk, en het was beklonken. Kostas groette ons, en verdween op zijn werf om toch de verloren tijd voor zijn uitgesteld dutje in te halen. Dit alles in nog geen 10 minuten. Na deze vreemde ervaring zouden wij eerder zeggen, ECHT OP ZIJN KOSTAS !

Tijdens het verblijf aldaar hebben wij nog kontakten gelegd met nieuwe bewoners van de aangekochte huizen. Het viel ons op dat de huidige bewoners zeer bereidwillig zijn om vol trots hun woning te tonen. Ook werd ons gezegd dat Kostas een goede naservice geeft. Indien nodig zorgt hij dat het gevraagde bouwmateriaal aan een juiste prijs wordt geleverd. Ook zorgt Kostas voor bepaalde verbouwingen zoals het uitschijven van een muur om een bijkomende deur te kunnen plaatsen, laat gewapende beton voor de oprit gieten etc.. Wanneer uzelf gaat shoppen wordt aangeraden de griekse telwoorden te beheersen (of laat het door de verkoper vooraf opschrijven).
J&B zijn reeds goed vertrouwd met de prijzen en verzekerden steeds op hun expertise te mogen rekenen.
Kortom, negatieve verhalen, of een waarschuwend vingertje naar de geleverde kwaliteit van de woningen toe, is ons niet bekend.

Hoe het verhaal verder afloopt? Wij hopen ons binnenkort daar te vestigen. In beeldspraak zouden wij zeggen ‘De zon komt net op’.

William en Chantal,
woonachtig in de omgeving Brugge,
en leden van Eleftheria Paralias VZW (Belgisch-Griekse Vereniging)
Hans en Marian Huiskens
Dear Joop and Bea,

Thank you for your help in realizing our dream in Greece.
From the first meeting on the second home exhibition we immediately had a good feeling. And when we arrived in Greece in June that feeling only gotten better. We eventually bought a house in Evangalismos nearby Finikoundas. Joop has helped us tremendously well and gone several times on tour with us to watch houses. We have everything turned over to Joop when we had returned to the Netherlands and we were convinced that it would be okay.
Because we were not in Greece at the transfer of our house we have the completion of the sale left to Joop, he has arranged everything for us together with our lawyer and Marita from the Real Estate agency.
We could not have done it better ourselves. We also thank Thomas and especially Marita she has also assisted us tremendously well. And not to mention Bea for the wonderful coffee.
Thanks again and till September.
Wij hebben sinds 2011 gezocht in de regio rondom Gialova naar een vakantiehuis voor de familie. Elke voorjaarsvakantie logeerden we in Gialova en hebben we enkele dagen rondgekeken samen met Joop bij diverse huizen. Begin 2015 hebben we uiteindelijk onze keuze gemaakt en het vakantiehuis van onze dromen gekocht, en dat middenin de Griekse crisis!

Joop (en Bea) zijn geduldig, accuraat in hun beantwoording en denken goed mee mee in je behoefte als klant/gezin bij de aanschaf van een vakantiehuis.

Naast het eigen aanbod heeft Joop een goed lokaal netwerk waardoor je een breed aanbod kunt bekijken. Ik zou Joop absoluut aanraden als makelaar wanneer je serieus gaat zoeken in Messinia/Pelopennesos naar een vakantiehuis.
Joop en Bea, We willen jullie hier nog een keer ontzettend bedanken voor jullie inzet, hulp en deskundigheid bij de verkoop van ons droomhuis onder de Griekse zon. We hebben het heel erg gewaardeerd dat jullie met ons bleven meedenken, de hobbels gladstreken en dat zodoende uiteindelijk alles goed kwam. Het was heel fijn jullie als onze makelaar te hebben. Voor ons is het heel duidelijk: zoek je een huis in Messinia (Pilia) of wil je er daar een verkopen, dan kun je niet beter terecht dan bij Joop en Bea Derksen van Pelops Greekhouses!! We wensen jullie nog heel veel succes in de toekomst.
Nooit gedacht!........... we hebben ons droomhuis gevonden in de Peloponnesos nabij het bijzondere vissersdorpje Finikounda.

Joop en Bea hebben ons daarbij op deskundige en plezierige wijze bijgestaan.

Nadat wij contact met Joop hadden opgenomen is hij bij ons thuis eerst komen kennismaken en heeft hij onze wensen geïnventariseerd. Vervolgens heeft hij ons begeleid bij het bezichtigen van een aantal woningen in de buurt van Finikounda. Joop luistert goed, is geduldig en heeft als belangrijk doel dat wij inderdaad weloverwogen ons "droomhuis" vinden. Dit vonden wij en vervolgens zijn de onderhandelingen gestart. Ook hierbij hebben Joop en Bea prima bemiddeld zonder enige druk uit te oefenen. Nadat we overeenstemming hadden met de verkopers is de levering van de woning door Joop en Bea voorbereid. Dit gaat in Griekenland toch net even anders dan wij gewend zijn, zeker in de afgelopen periode toen de "spel"regels regelmatig wijzigden. Joop en Bea hebben ons hier zeer goed en met het nodige geduld in begeleid en in september zijn wij de nieuwe eigenaren geworden van ons droomhuis nabij Finikounda. Joop zijn contacten met het lokale netwerk zijn daarbij zeer waardevol gebleken.

Het toeval wil dat wij in Griekenland nu ook Joop en Bea als buren hebben en ook dat is mooi meegenomen!

Joop en Bea bedankt! Mocht je overwegen een woning in dit deel van de Peloponnessos te willen kopen dan bevelen wij Joop en Bea van harte aan.
Peter en Ans
Op internet speurend naar huizen in Griekenland vonden wij ons huis in Zizani. Het leek te mooi om waar te zijn, contact gezocht met Pelops en binnen knowtime zaten we met Joop en Bea rond de tafel bij ons thuis.

Zo gezegd zo gedaan fijn gesprek gehad, tickets geboekt en richting de Peleponnessos. We waren op slag verliefd en besloten het huis te kopen.

Joop en Bea hebben veel voor ons geregeld, vragen stellen of hulp met iets kon/kan altijd. Top geregeld!
Binnen zeer korte tijd hebben wij - inmiddels ons huis - weten aan te kopen in Yamia. Mede dankzij het snelle en adequate reageren van Joop en Bea, de goede begeleiding en de respectvolle persoonlijke benadering van Joop en Bea, zijn wij nu de trotse bezitter van een paradijsje. Een aanrader voor iedereen om met Pelops Greekhouses in zee te gaan. Ontzettend bedankt!
Een plekje onder de zon aan de Middellandse zee was onze droom die werkelijkheid werd.
Italië, Portugal, en enkele Griekse eilanden hadden we reeds bezocht echter zonder resultaat. Tijdens een vakantie in 2015 werden we verliefd op de Peloponnesos. De natuur, de olijfgaarden, de kilometer lange kustlijn, de eindeloze stranden en het schitterend zicht op de eilanden voor de kustlijn konden ons bekoren. Na het bezoeken van tientallen huizen opteerden we uiteindelijk voor de aankoop van een perceel grond.

Na enkele contacten via telefoon en mail hadden we een eerste persoonlijk contact met Joop en Bea in februari 2016 in Nederland. Tijdens deze ontmoeting lichtten ze hun werkwijze toe en werd ons verlanglijstje doorgelopen. Nadien hebben we een vakantie gewijd aan het bezoeken van mogelijke plots die door Joop werden geselecteerd.

Het eerste stuk bouwgrond dat Joop met ons bezocht was meteen raak. De locatie en het uitzicht maakten dat ons vakantiehuis perfect op dit stuk zou passen. De reeds beschikbare aansluiting voor nutsvoorzieningen en de toegangsweg waren extra troeven.

Na onze keuze voor dit grondstuk begeleidde Joop ons bij de diverse stappen waaronder:
* de onderhandelingen met de eigenaar i.v.m. de aankoopprijs
* bij de ondertekening van de vereiste documenten om de aankoop te realiseren op het kantoor van de notaris in Kalamata
* het bezoek aan de ingenieur van het bureau in Pylos voor het verlenen van de bouwvergunning

Tevens brachten zij ons in contact met de Nederlandse/Griekse architect Joris Braat met wie zij nauw samenwerken en die ook de bouwvergunning in orde heeft gebracht.

Eind oktober 2016, 7 maanden later, zijn wij eigenaar van onze olijfgaard en wordt aan het project verder gewerkt.

We zijn vooral gecharmeerd door de persoonlijke aanpak van Joop en Bea en de kennis van de Griekse manier van zaken doen. Bij elke belangrijke stap in het aankoopproces waren zij paraat.

Hierbij willen we Joop, Bea en Joris hartelijk bedanken voor het geleverd werk.
Recentelijk bij Mondi gekocht het boekje "WONEN EN KOPEN IN GRIEKENLAND" wat ik iedereen kan aan kan raden. Toch is de wet en regelgeving in Griekenland snel en grillig. Ik heb, om mij over de laatste zaken hieromtrent te laten informeren, contact gehad met Joop Derksen van Pelops Greek Houses, makelaar in Griekenland en was verrast hoe Joop op de hoogte was van de laatste ontwikkelingen en veranderingen waarvan zelfs de meeste Griekse makelaars nog geen weet hebben. Ik kan Joop van harte aanbevelen.
Bea en Joop hebben ons uitstekend geholpen bij het vinden en kopen van een prachtig stuk grond met uitzicht op eilanden en zee in Griekenland. Onze droomplek waar we ons droomhuis op gaan laten bouwen. Joop heeft ons alle tijd en aandacht gegeven om het spannende proces tot aankoop zonder al te veel stress te doorlopen. Samen met Joop hebben we vele locaties bezocht en hebben daarnaast mooie plekjes in de regio gevonden. Een aanrader.
Bedankt Joop en Bea voor jullie hulp en deskundig advies waar door wij ons huis in Lachanada op de Peloponnesos hebben kunnen verkopen .Jullie hebben je geweldig ingezet om dit te bereiken. Tot op het laatste afhandelingen hebben jullie ons geholpen. Wij zijn zeer tevreden. Bedankt!