Reis, route & verblijf naar Messinia van de Peloponnesos

De bereikbaarheid van Messinia is optimaal, relatief goedkoop en het gehele jaar rond. Een van de grootste pluspunten om hier op de Peloponnesos uw tweede huis te kopen.

Of dit nou met eigen vervoer is per auto en de ferry naar Patras, met het vliegtuig via Athene Airport of in het toeristen seizoen rechtstreeks op Airport Kalamata. Dit in tegenstelling tot de veelal beperkte en vaak ook kostbare bereikbaarheid van de vele Griekse eilanden, vooral buiten het toeristen seizoen!

Combinatie van auto/ferry:
Afstand Nijmegen <> Ancona is ca. 1.580 km. De ferry kunt u boeken via:
www.superfast.com
www.anek.gr
www.minoan.gr
Vanaf de havenstad Patras in de Peloponnesos rijdt u in ongeveer 3.5/4.0 uur naar Messinia

Per vliegtuig naar Athene:
Amsterdam – Athene https://www.klm.nl/
Amsterdam – Athene www.transavia.com (low cost)
Eindhoven – Athene www.transavia.com (low cost)
Amsterdam – Athene https://www.swiss.com/
Amsterdam – Athene www.aegeanair.com
Düsseldorf – Athene https://www.lufthansa.com/
Düsseldorf – Athene www.germanwings.com (vanaf maart)
Düsseldorf – Athene www.tuifly.com
Keulen/Bonn – Athene www.germanwings.com (vanaf maart)
Brussel – Athene https://www.brusselsairlines.com/
Brussel – Athene www.aegeanair.com
Brussel – Athene www.jetairfly.com (mei t/m okt.)

Vluchten rechtstreeks naar Kalamata:
Amsterdam – Kalamata www.transavia.com (april t/m oktober)
Düsseldorf – Kalamata www.condor.com (mei t/m oktober zéér voordelig!)
Düsseldorf – Kalamata https://www.eurowings.com/ (april t/m oktober zéér voordelig).

VERKRIJGBAAR LOSSE TRANSAVIA-STOELEN TOT 40% GOEDKOPER!
Rechtstreeks tickets boeken via de online selfservice voor Amsterdam-Athene of Amsterdam-Kalamata (alleen in het vakantieseizoen) bij Transavia zonder tussenkomst van een touroperator www.transavia.com

Luxury 5***** verblijfsaccommodatie in Messinia op het golfresort http://www.costanavarino.com

Accommodaties in de regio van Finikounda:
Dit zijn onder andere de volgende accommodaties: Hotel Tsokas en Hotel Estia (van april tot oktober).

Kamaria Villa’s bestaat uit 6 villa’s gebouwd op een grondstuk van 15.000 m². Elke villa ligt op ca. 1000 m² eigen grond met een groot terras op het zuiden. Iedere villa heeft een magnifiek uitzicht over zee en biedt veel privacy. www.kamariavillas.com

Ook kunt u boeken bij: www.micazu.nl of www.belvilla.nl voor privé huizen en villa’s. Of kiezen voor een geheel verzorgde reis met bijvoorbeeld de Griekenland specialist welke een uitgebreid aanbod heeft in de Peloponnesos www.rossholidays.nl of met www.sudtours.nl (eventuele huurauto vooraf boeken!).

Auto huren:
Voor het huren van een auto in Griekenland vanaf het vliegveld hebben we goede ervaring met www.enterprise.com (goede prijs kwaliteit verhouding). Raadzaam om deze vooraf te huren via internet, blijkt goedkoper te zijn als ter plaatse te huren. Vanaf het vliegveld Kalamata rijdt u in ongeveer 50 minuten naar Koróni of naar Pylos. Vanaf het vliegveld Athene rijdt u in ongeveer 3.5 uur naar Pylos.

Autoroute vanaf vliegveld Athene:
Als u de luchthaven afrijdt dan volgt u de snelwegborden naar Elefsina, Korinthos/Patra u moet in ieder geval de E94/A7 hebben. Houdt u er verder rekening mee dat er 8 keer tol betaald moet worden (totaal ca. € 16,50 prijspeil voorjaar 2021) op deze snelweg. Het gaat weliswaar om relatief kleine bedragen.

Voorbij Korinthos NIET richting Patra maar Tripoli de A7 aanhouden! De snelweg via Tripoli naar Kalamata volgt vanzelf. Einde snelweg volgt u Messinia en Pylos.

U komt nu op een lange brede autoweg, waarbij u het vliegveld van Kalamata passeert en die rijdt u helemaal uit tot aan de rotonde en dan volgt u de bordjes Messinia en Pylos.

In het dorpje Rizomilos volgt u de doorgaande weg richting Pylos (of als u naar Koroni gaat slaat u hier links af). Het laatste stuk van de rit, als u richting Pylos rijdt en af en toe een glimp kunt opvangen van de zee, begint het landschap een betoverende schoonheid te krijgen probeer hiervan te genieten ondanks de vermoeidheid van deze autorit!

Vanaf Pylos houdt u op het grote plein Methoni aan en net voor Methoni weer afslag Finikounda. Voor Koroni volgt u de kustweg in zijn geheel naar boven!

In Griekenland met de bus:
KTEL overzicht en vertrektijden in Grieks en Engels

Kalo Taxidi (een goede reis)