Het gebied de Peloponnesos

Het schiereiland Peloponnesos (Grieks: Pelopónnisos of Pelopónissos) ligt ten zuiden van Athene en is het meest zuidelijk gelegen schiereiland van Griekenland. De naam Peloponnesos betekent ‘eiland van Pelops’.

De Peloponnesos is met zijn 250 km in lengte en breedte twee en half maal zo groot als Kreta, en ongeveer de helft van Nederland, en heeft ongeveer 1,1 miljoen inwoners.

Het is een bergachtig landschap met toppen tot meer dan 2000 meter. Vruchtbare akkers liggen tussen de bergketens.

De Peloponnesos heeft een rijke historie en is het meest authentieke deel van Griekenland met plaatsnamen zoals Nafplio (oude hoofdstad) Olympia, Sparta, Epidaurus, Mystras en Mycene. Het binnenland van de Peloponessos bestaat uit gebergte waar ook skigebieden liggen.

Quote in het Nederlandse blad ‘REIZEN’ de Peloponnesos heeft alles wat je je maar kunt wensen: een ruige en betoverende natuur, pittoreske dorpjes, een rijke historisch verleden, prachtige stranden en een plezierig subtropisch klimaat voor het overgrote deel van het jaar. Een van de meest plezierige vakantiebestemmingen van Griekenland. Kortom een prachtige locatie om uw vakantiehuis te kopen in deze provincie van Griekenland.

Peloponnesos - Griekenland

Peloponnesos – Griekenland