Reviews


Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
54 berichten.
Jacqueline en Jordi Ramon
Beste Joop en Bea,

hartelijk dank voor de uitgebreide tour die jullie ons hebben gegeven! We voelden ons direct helemaal thuis! Jullie zijn op de hoogte van onze plannen, en we zien er al naar uit om voor het vervolg hiervan jullie weer te ontmoeten later dit jaar.

Succes met de onderneming, en tot ziens.

Met hartelijke groet,

Jacqueline en Jordi Ramon
Tonneke en Cees van Hensbergen
Een Griekse droom die nog niet is uitgekomen.

Ondanks alle vakkundige hulp en tomeloze inzet van Joop en Bea, zijn we nog steeds zoekende.
Al krijgen we wel steeds meer het idee dat we een schaap met vijf poten zoeken en draagt onze leeftijd en onze gezondheid er ook niet toe bij om dat schitterende door Joop gevonden huis boven op die berg te kopen. Dan toch maar een voorwieldrive voor de boodschappen (of een ezeltje), maar hoe komen we als het nodig is bij een dokter, we zijn er nog niet uit.
Maar zolang we leven, is er hoop.
Aan de inzet en vakbekwaamheid van Pelops Greekhouses zal het in ieder geval niet liggen.
Joop en Bea, al heeft het tot op dit moment nog niet geleid tot het gewenste resultaat, BEDANKT tot zo ver.

Groetjes en een aai voor Bo,
Tonneke & Cees.
Yuk en Ina Wong
Tijdens onze zoektocht naar een huis in de Peloponnesos zijn we in contact gekomen met Joop Derksen van Pelops Geekhouses. Tijdens onze eerste kennismaking merkten we gelijk dat er een "klik" was tussen ons. We waren vooral blij met Joop toen we ter plekke op zoek gingen naar een geschikte vakantiehuis. Joop bleek een zeer betrokken, klantvriendelijke makelaar die meedacht zonder druk uit te oefenen bij het maken van een eventuele keuze. Voor Joop en Bea staat voorop dat de klant tevreden moet zijn. Uiteindelijk hebben we met behulp van Joop en Bea een prachtige zeekavel gekocht en handige tips gekregen bij het zoeken naar een geschikte architect, die hebben we gevonden.Nog steeds zijn ze betrokken en bieden hulp waar nodig aan.
Kortom: als je op zoek bent naar een leuk huis of stukje grond in de Peloponnesos dan kunnen we Pelops Greekhouses van harte aanbevelen.
Judith en Dick
Peloponnesos versus Algarve, de aankoop van een villa.

Al geruime tijd leefde bij ons het idee om een huis in het buitenland te kopen. Zo’n 25 jaar geleden was het idee als we daar aan toe zouden zijn een huis in Frankrijk (de Dordogne / Auvergne) te kopen. Niet zo’n revolutionair idee want vele landgenoten zijn daar in voor gegaan. Leven als God in Frankrijk is de uitdrukking en was het ideaal . Onze ouders hadden dat idee ook maar hebben het om allerlei redenen nooit uit kunnen voeren. Wij hadden het voornemen, met hun als voorbeeld, om het niet bij een idee te laten. In de loop van de jaren is het idee dus niet veranderd maar wel de plaats waar het huis zou moeten staan.

In september 2010 zijn we naar de Peloponnesos gegaan om een keuze te maken tussen Portugal (Algarve) en Griekenland (Peloponnesos). Beide landsdelen hebben we een aantal malen tijdens vakanties bezocht en beide gebieden hebben zo hun specifieke charme, voor,- en nadelen. Als we in de Algarve waren dan viel de keuze op Portugal en als we in Griekenland waren dan viel de keuze op de Peloponnesos en bij terugkomst in Nederland wisten we het na enige tijd niet meer. Een typisch geval van twijfel en besluiteloosheid dus.
Om eerlijk te zijn, zijn we in september eigenlijk naar de Peloponnesos gegaan om onze keuze voor de Algarve bevestigt te zien en Griekenland definitief uit te sluiten maar zeker wisten we het niet.
Het is overigens anders uitgepakt. Het is toch de Peloponnesos geworden.

In september hebben we tijdens onze vakantie van drie weken in een dag of vier vijf met Joop Derksen de Messinia doorkruist en dan m.n. het zuidwestelijke deel daarvan. We hebben meerdere huizen bekeken, grote huizen, kleine huizen, hooggelegen, laaggelegen etc en daarnaast grondstukken omdat de optie tot het zelf bouwen ook niet bij voorbaat uitgesloten werd. Het bekijken en na afloop op een terrasje praten met Joop over wat we die dag gezien hadden heeft bijzonder goed in beeld gebracht binnen welke kaders onze keuze idealiter gemaakt zou moeten worden. In de laatste week van onze vakantie werd duidelijk dat het tweede huis dat wij op de eerste dag van de bezichtigingen alleen van de buitenkant gezien hadden ons paste. Op die eerste dag hadden we het n.l. terzijde geschoven als niet passend en hadden we zelfs niet de moeite genomen om het van binnen te bezichtigen. In de derde week hebben we het huis alsnog twee keer in zijn totaliteit bezichtigd met als resultaat dat we er voor zijn gevallen. Voortschrijdend inzicht zullen we het maar noemen. Nu ruim drie maanden later zijn wij de eigenaars geworden van dat huis. Eigenlijk is villa een beter woord. Maar voordat dit gerealiseerd kon worden moesten er in Nederland nog wel de nodige hobbels genomen worden maar dat terzijde.

De rol die Joop in het gehele “Griekse” proces op vele onderdelen gespeeld heeft is niet te onderschatten. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat wij nu precies op het oog hadden, heeft hij ter plaatse zeer ruim de tijd genomen om ons een breed scala van mogelijkheden te tonen met daaraan gekoppeld de voor- en nadelen en wetenswaardigheden. Daarnaast heeft hij het aankoop traject en alles wat daarmee samenhangt op een meer dan uitstekende manier deskundig en betrokken begeleid en van advies voorzien. Joop is betrokken maar ook op voldoende afstand om de koper de ruimte te laten om tot eigen keuzes te komen. Daarnaast heeft hij uitstekende contacten met zijn conculegas waarvan Thomas Ertl toch zeker genoemd moet worden als de persoon die wegens zijn grote kennis van het Griekse mede de paden geëffend en obstakels uit de weg geruimd heeft.
Beste Joop bedankt voor de meer dan uitstekende dienstverlening. Bea tijdens het traject ben je niet direct in beeld geweest maar op de achtergrond was je aanwezigheid duidelijk merkbaar, daarvoor bedankt. Ook bedankt voor de ondersteuning van Joop, hij heeft het mogelijk lastig met ons gehad ook al liet hij dat niet blijken.

Tot ziens in de Messinia in Pelops Villa Siga Siga

Judith en Dick
Ruud en Conny
Wij zijn gisteren terug gekomen uit Griekenland, waar wij zijn geweest op uitnodiging van Joop en Bea Derksen.

En ons bezoek was zeer succesvol, samen met Joop hebben wij een aantal grondstukken bekeken en uiteindelijk hebben wij gekozen voor een van de stukken grond die ons werd aangeboden. Wij hebben ons stukje onder de zon gevonden. Schitterend uitzicht en meer dan groot genoeg (5500 m2) om onze droom te verwezenlijken. Onze vraag aan Joop was zeker niet eenvoudig omdat het ons niet ging om een vakantie woning maar een permanente bewoning. Dus dat zal betekenen, honden, katten en paarden mee, oja ook nog onze uil J.P.

Joop, ondanks deze moeilijke opdracht ben je er in geslaagd om voor ons de zaak ontzettend snel te regelen. Misschien zijn wij wat sneller dan de gemiddelde klant, maar toch. Zaterdag in Finikounda en donderdag bij de notaris. En geen enkele keer het gevoel gekregen dat we gedwongen werden om een beslissing te nemen, Ook hebben wij nog een woning bekeken om de kwaliteit van de bouw te zien en dat bleek gewoonweg zeer goed te zijn. Joop en Bea , bedankt voor de zeer goede zorgen en je ziet ons weer in September terug (misschien wel eerder, want eigenlijk willen we nu al weer gaan boeken)

Vriendelijke groeten, Ruud en Conny
Hans van Gils
Dag Joop

Dank voor de ondersteuning bij de aankoop van de grond bij Finikounda. De notaris etc. is wel even wennen maar, zoals gepland, alles in één dag kunnen regelen. Over Griekse punctualiteit gesproken.

Met vriendelijk groet.
Ser en Marie Jose
hallo joop en bea

Bedankt voor jullie gastvrijheid. Helaas is het dit keer niet gelukt. Mooie grondstukken en huizen hebben we gezien. Genoten hebben we van de prachtige omgeving.Misschien lukt het de volgende keer om iets te vinden wat past in ons budget.

Groetjes Ser en Marie Jose
Gerrit en Karin Fris
Met de auto en de boot vanuit Ancona naar Gialova. De bootreis was fantastisch. Kwamen lekker uitgerust in Patras aan, daarna nog maar 3 uur rijden. Joop kon ons niet helpen aan hetgeen we zochten, binnen ons budget. 14 dagen genoten van de pelops, zijn in bijna alle provincies geweest. De onthaasting is enorm. Ondanks dat we veel te doen hadden, toch heerlijk uitgerust. Bootreis retour was hetzelfde als de heenreis. De hond kon ook mee en dat was voor ons een pre.
Wytske en Philippe
Halo Joop en Bea,

Ik probeerde op allerlei manieren het bericht te plaatsen in het gastenboek maar het wil niet.
Dus hier de tekst, dan kunnen jullie die misschien zelf erop zetten.

Afzender : Philippe en Wytske Luguet

Hallo Joop en Bea,

Heel hartelijk bedankt voor alle tijd die jullie aan ons besteed hebben, vooral Joop die ons 2 dagen lang samen met zijn Duitse en Griekse contacten veel heeft laten zien. Het eerste huis dat wij bezochten, daar waren we meteen in geïnteresseerd, goede constructie, mooi gelegen, groot grondstuk, mooi uitzicht en dan die grote ramen... ! Toch hebben we nog verder gekeken om te kunnen vergelijken maar het werd dus toch Finikounda.
Het huis is nog in aanbouw maar alles loopt op rolletjes en wij zijn allerlei plannen aan het maken voor de nabije en wat verdere toekomst (pensioen...).
Wij wensen jullie een fijne tijd toe in Kamaria en veel succes met andere klanten, er zijn nog veel andere plekjes om mensen gelukkig te maken onder de Griekse zon.
Groetjes,
Wytske en Philippe (uit Frankrijk)
Eric en Jacqueline
Joop en Bea,

Wij willen jullie bedanken voor de tijd die jullie aan ons besteed hebben met onze zoektocht naar een huis. Jullie wisten dat wij alleen een oriëntatie bezoek aan het gebied brachten. Desondanks hebben jullie je toch 100% voor ons ingezet. Dit kunnen wij zeer waarderen. We hebben een zeer goede indruk gekregen en zijn van plan om ons in dit gebied te gaan vestigen. Misschien kunnen jullie in de toekomst nog iets voor ons betekenen.

Heel veel groeten en veel succes daar,
Eric en Jacqueline Jeckmans
Christian en Anja
Beste Bea en Joop,

Bedankt voor de gezellige ontvangst bij jullie in Kamaria. Aangezien wij 8 jaar niet meer in Griekenland geweest waren, was het onze bedoeling om te kijken hoe wij het in de Pelops zouden vinden, met als doel daar wellicht een huis te kopen. Wij vinden de omgeving van Finikounda zo leuk, dat we bijna nu al een huis gekocht hadden. En we weten zeker dat dat ook zal gaan gebeuren en vertrouwen op jullie om voor ons iets geschikt te vinden. Hopen dat we snel samen een borrel kunnen drinken op de aankoop van onze nieuwe woonomgeving.

Groetjes

Christian en Anja
ingrid
Goedemiddag vanuit een nat Nederland,ook wij leerden Joop via een kennis /informatie avond kennen bij ons thuis over ,t wel en wee van de PELOPS we boekten hierop een reis naar Koronie en tevens een ontmoeting met Joop en Bea inmiddels ook daar. Zelf had ik al vrij veel ervaring over en met Griekenland omdat ik er al 4 jaar gewoond had,toch de Peloponnesos hadden wij nog nooit gezien wel van horen zeggen dat ,t zo mooi en groen moest zijn .Eenmaal aangekomen was onze indruk zeer positief en vervolgens ontmoette wij Joop en Bea op hun eigen terrein , deze hartelijke ontvangst vonden wij al typisch grieks hieruit vloeide wat bezichtigingen en rondleidingen door een geweldig geduldige Joop !!!Prachtig vonden we de omgeving ,toch hadden we qua locatie nog steeds niet de 'klik'gevonden . Ik wilde absoluut niet in the midle of nowhere wonen en natuur stenen huizen sprak ons ,t meest aan.Zo organiseerde Joop ook nog een bezichtiging met Thomas (Duitser) aldaar al jaren in de makelaardij ook hieruit vloeide tot dusver weer niet die'zg. klik. En omdat wij daar permanent willen gaan wonen met nog een dochter van 13 moet je natuurlijk niet alles over één nacht ijs laten gaan. Enfin vanuit Nederland hadden we nog een afspraak gemaakt met een Griekse makelaar in de regio Kardamili en Stoupa. We reden dus die afgesproken dag die richting uit en hier vonden wij wel waar we eigenlijk naar zochten ,dit is natuurlijk puur een kwestie van smaak, hoe dan ook hier vonden we een stuk grond in de bewoonde wereld vlakbij 't strand tussen de lokale Grieken en perfect liggend voor een eigen onderneming op te starten. Heel jammer voor de vreselijke lieve kanjers van Joop en Bea ,misschien kunnen we nog ooit wat voor elkaar gaan betekenen wie weet ??? Nogmaals bedankt voor de in ons gestoken tijd !!!

heel veel groeten Ingrid &siem
Pieter & Ella
Beste Joop en Bea,

We zijn weer terug in Nederland na een eerste echte vakantie in ons huis in Griekenland. Terug hier is de meest gestelde vraag: hoe was het, was het wat jullie er van verwachten? Ja dat was het, we hebben een heerlijke tijd gehad - hard gewerkt om alles ingericht en op orde te krijgen en dat is goed gelukt.

Bedankt voor jullie niet aflatende hulp en zeker ook die van Marita, het maakt het allemaal een stuk makkelijker!

We wensen jullie veel succes deze zomer en zien jullie graag weer eind augustus als we weer daar zijn.

groetjes, Pieter en Ella
John en Marja
Zoektocht in Messinia
Maandag 7 oktober zijn we weer terug in Nederland na drie weken een heerlijke tijd in Messinia. In die 3 weken hadden wij regelmatig een afspraak met Joop en Bea die ons meenamen naar beschikbare huizen en bouwgrond. Omdat ons budget beperkt is en het sinds kort niet meer mogelijk is om een hypothecaire lening af te sluiten bij een Griekse bank zijn wij nog niet geslaagd om iets geschikt te vinden.
Gelukkig laten Joop en Bea zich niet uit het veld slaan en spannen zich zich nog steeds in ook voor ons de droom van een huis in Griekenland te verwezenlijken. De contacten met Joop en Bea zullen zich daarom naar ons genoegen voortzetten.
In ieder geval zijn de momenten dat wij met hen beide hebben doorgebracht op onze laatste zoektocht heel prettig geweest.
Frans en Thea Spauwen
Joop, Bea en Thomas hebben de verwachtingen meer dan waar gemaakt. Vertrokken vanuit een real price benadering binnen 4 maanden ons huis in Kamaria, bij Finikounda kunnen verkopen en volledig afgehandeld. Over de Informaties, het contact en de afspraken niets dan lof. Wij kunnen hen aanbevelen, ook als het huis al wat ouder is.
Karin en Zev Tabacznik
Hallo Joop en Bea,
Weer terug in nederland, dikke jas uit de kast gehaald. 2 weken geleden nog gezwommen in Finikounda.Wij waren op zoek naar een huis rond de middellandse zee. Onze zoektocht begon in portugal, maar het hart ging daar niet sneller kloppen. In 4 dagen reden we dwars door spanje,frankrijk en italie. Namen de boot in Brindisi en zo richting peloponnesos. Onderweg op de computer gezocht naar een makelaar en zo kwamen we terecht bij Joop.Hij heeft ons 2 weken lang rond gereden langs huizen en grondstukken.We hebben veel informatie van hem gekregen. Maar het allerbelangrijkste we vonden het zo mooi in Messinia. De rust, het prachtige landschap, de mooie stranden, het simpele dagelijks leven van de grieken. Daar kon portugal voor ons niet tegen op. We hebben een prachtig grondstuk uitgekozen met 40 olijfbomen en hopen dat de bouw in februari kan gaan beginnen.
Joop en Bea hartelijk dank voor jullie gesprekken en informatie and we will meet again!
Karin en Zev
Toine en Rina Kerstens
Dit voorjaar hebben wij definitief besloten een tweede huis te kopen in de streek Pelopennesos te Griekenland.
Dankzij de professionele hulp van Pelops, Joop en Bea, hebben wij in oktober jl. onze droom kunnen verwezenlijken. Het waren twee intensieve, maar ook wel leuke weken. Eerst de te koop staande huizen en bouwplots bekijken, daarna de beslissing nemen!!
Vlakbij het dorpje Evagelismos hebben wij een stuk grond gekocht, waarop nu de aannemer Kostas reeds met de bouw van onze woning is gestart.
Wij gaan er van uit dat ons huis over ca. 2 jaar klaar zal zijn. Tot die tijd zullen we dus geduld moeten hebben. Wel zijn wij van plan regelmatig te gaan kijken en de bouw te volgen.
Groeten van ons en tot ziens in Griekenland,
Pina Basu
First and foremost I’d like to thank Bea and Joop for their professionalsim as well as their astuteness for quickly understanding which properties would appeal to me and for not wasting my time with those that clearly would not. Your choices were exquisite and I say this as an interior designer and experienced investor in real estate.
It is my pleasure to recommend you to prospective buyers. My best wishes to you both.
Pina Basu
Ton en Brigitte de Jager
Begin december zijn wij naar de Peloponnesos afgereisd om daar de omgeving te bekijken en tevens een paar huizen. Wij waren al een ochtendje bij Joop en Bea in Nijmegen geweest voor een voor selectie van huizen die we wilden bezichtigen in de Peloponnesos. Wij zelf dachten met een reis van 6 dagen wel af te kunnen maar volgens Joop hadden we toch wel 2 weken nodig om zowel de omgeving van de Messinia en de Mani te leren kennen maar ook om met de Griekse bevolking in contact te komen. Vragen zoals zijn wij daar welkom enz. speelden toch wel mee. Wij zijn dus 12 dagen in Griekenland geweest en deze ervaring was erg positief, de Grieken zijn gastvrij en erg behulpzaam.

De Messinia is een mooi gebied met heel veel olijfboom velden waarin in dit jaargetijde bijna elke Griek te vinden is want het was olijfpluk tijd. Hier hebben we samen met Thomas Erti, de Duitse collega van Joop en Bea huizen bezocht. Tevens zijn we in de Mani geweest met Thomas naar een prachtig huis. De Mani vonden wij persoonlijk mooier dan de Messinia, het is veel ruiger en minder gecultiveerd. Ondanks dat we de 12 dagen dat we er waren veel regen hebben gehad is de Peloponnesos ons prima bevallen. We denken er zeker over om via Joop en Bea een huis daar te kopen.

Brigitte de Jager
Fam Boogaard / Yocarini
Wij hebben begin oktober een huis gekocht in Kamaria en zijn blij dat we dit onder begeleiding van Joop & Bea hebben kunnen laten doen. Het aanbod was ruim en nadat we onze keuze gemaakt hadden was de begeleiding van Joop heel erg waardevol. Mede door de grote regelbrei is het fijn als je een makelaar ter plaatse hebt die je helpt om alles voor elkaar te krijgen!!