Reviews


Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Judith en Dick
Peloponnesos versus Algarve, de aankoop van een villa.

Al geruime tijd leefde bij ons het idee om een huis in het buitenland te kopen. Zo’n 25 jaar geleden was het idee als we daar aan toe zouden zijn een huis in Frankrijk (de Dordogne / Auvergne) te kopen. Niet zo’n revolutionair idee want vele landgenoten zijn daar in voor gegaan. Leven als God in Frankrijk is de uitdrukking en was het ideaal . Onze ouders hadden dat idee ook maar hebben het om allerlei redenen nooit uit kunnen voeren. Wij hadden het voornemen, met hun als voorbeeld, om het niet bij een idee te laten. In de loop van de jaren is het idee dus niet veranderd maar wel de plaats waar het huis zou moeten staan.

In september 2010 zijn we naar de Peloponnesos gegaan om een keuze te maken tussen Portugal (Algarve) en Griekenland (Peloponnesos). Beide landsdelen hebben we een aantal malen tijdens vakanties bezocht en beide gebieden hebben zo hun specifieke charme, voor,- en nadelen. Als we in de Algarve waren dan viel de keuze op Portugal en als we in Griekenland waren dan viel de keuze op de Peloponnesos en bij terugkomst in Nederland wisten we het na enige tijd niet meer. Een typisch geval van twijfel en besluiteloosheid dus.
Om eerlijk te zijn, zijn we in september eigenlijk naar de Peloponnesos gegaan om onze keuze voor de Algarve bevestigt te zien en Griekenland definitief uit te sluiten maar zeker wisten we het niet.
Het is overigens anders uitgepakt. Het is toch de Peloponnesos geworden.

In september hebben we tijdens onze vakantie van drie weken in een dag of vier vijf met Joop Derksen de Messinia doorkruist en dan m.n. het zuidwestelijke deel daarvan. We hebben meerdere huizen bekeken, grote huizen, kleine huizen, hooggelegen, laaggelegen etc en daarnaast grondstukken omdat de optie tot het zelf bouwen ook niet bij voorbaat uitgesloten werd. Het bekijken en na afloop op een terrasje praten met Joop over wat we die dag gezien hadden heeft bijzonder goed in beeld gebracht binnen welke kaders onze keuze idealiter gemaakt zou moeten worden. In de laatste week van onze vakantie werd duidelijk dat het tweede huis dat wij op de eerste dag van de bezichtigingen alleen van de buitenkant gezien hadden ons paste. Op die eerste dag hadden we het n.l. terzijde geschoven als niet passend en hadden we zelfs niet de moeite genomen om het van binnen te bezichtigen. In de derde week hebben we het huis alsnog twee keer in zijn totaliteit bezichtigd met als resultaat dat we er voor zijn gevallen. Voortschrijdend inzicht zullen we het maar noemen. Nu ruim drie maanden later zijn wij de eigenaars geworden van dat huis. Eigenlijk is villa een beter woord. Maar voordat dit gerealiseerd kon worden moesten er in Nederland nog wel de nodige hobbels genomen worden maar dat terzijde.

De rol die Joop in het gehele “Griekse” proces op vele onderdelen gespeeld heeft is niet te onderschatten. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat wij nu precies op het oog hadden, heeft hij ter plaatse zeer ruim de tijd genomen om ons een breed scala van mogelijkheden te tonen met daaraan gekoppeld de voor- en nadelen en wetenswaardigheden. Daarnaast heeft hij het aankoop traject en alles wat daarmee samenhangt op een meer dan uitstekende manier deskundig en betrokken begeleid en van advies voorzien. Joop is betrokken maar ook op voldoende afstand om de koper de ruimte te laten om tot eigen keuzes te komen. Daarnaast heeft hij uitstekende contacten met zijn conculegas waarvan Thomas Ertl toch zeker genoemd moet worden als de persoon die wegens zijn grote kennis van het Griekse mede de paden geëffend en obstakels uit de weg geruimd heeft.
Beste Joop bedankt voor de meer dan uitstekende dienstverlening. Bea tijdens het traject ben je niet direct in beeld geweest maar op de achtergrond was je aanwezigheid duidelijk merkbaar, daarvoor bedankt. Ook bedankt voor de ondersteuning van Joop, hij heeft het mogelijk lastig met ons gehad ook al liet hij dat niet blijken.

Tot ziens in de Messinia in Pelops Villa Siga Siga

Judith en Dick