Nieuwsbrieven

Yassas
Eudaimonia staat voor het Griekse woord geluk.
Aristoteles stelt dat iedereen het erover eens is dat geluk het ultieme doel van het menselijk bestaan is, maar dat er discussie is over de vraag wat geluk nu precies inhoudt.

Als wij het mogen vertalen naar een tweede huis in Griekenland dan leggen wij uit waarom het geluk u nu toelacht. Meer en meer rechtstreekse vluchten op Airport Kalamata tegen betaalbare prijzen. Ongekend groot en fraai aanbod van huizen en bouwkavels tegen zéér aantrekkelijke prijzen.


Ontwikkelingen in Messinia als ‘Griekse Goudkust’ gaan gewoon door
Wordt inmiddels opgepakt door internationale developers and leisure investors welke 4/5 sterren hotels en appartementen ontwikkelen aan de kust Buca Beach bij de luchthaven Kalamata.

Zoals de ‘Messini-Beach-Club’ met 5 sterren naast het Zweedse ‘Langley-Resort Buca Beach’ met 4 sterren http://www.bucabeachresort.gr/ De Griekse hotelgroep ‘Grace Hotels’ opent hier ook een 4 sterren hotel ‘Grace Kalamata’.

Hier staat ook tevens de 4e golfbaan geprojecteerd van Costa Navarino onder de naam ‘Navarino Marina’ met in de verre toekomst een complete luxueuze jachthaven met hotels, appartementen en vakantiehuizen.

Geen hypotheek meer verkrijgbaar voor buitenlanders in Griekenland toch blijven er creatieve oplossingen voorhanden
Een hypotheek voor buitenlanders voor een tweede huis in Griekenland is sinds september 2013 niet meer mogelijk!

Ook andere kredietvormen worden door de Griekse banken niet meer aan buitenlanders verstrekt. Met enige creativiteit zijn er toch oplossingen getuige een voorbeeld uit de praktijk:

Na de National Bank of Greece (NBG) is nu ook de Alpha bank gestopt met het verstrekken van kredieten aan tweede huis eigenaren van buitenlandse afkomst. Vanuit Nederland kan men geen hypotheek verkrijgen voor een huis in Griekenland, omdat het eigendomsrecht gevestigd is in Griekenland en niet in Nederland.

Iedereen die op een lening is aangewezen naast het eigen vermogen, zal dit moeten zoeken in een consumptief krediet in Nederland bij één van de vele geldverstrekkers. Zeker als een huis voor langere tijd te koop staat, is de juridische eigenaar eerder genegen om mee te denken aan een creatievere oplossing.

Mondi heeft Joop Derksen van Pelops Greek Houses de vraag voorgelegd of er ervaring is met een creatieve oplossing en zo ja, hoe werkt dit dan in de praktijk?

Derksen: “Omdat er momenteel geen mogelijkheden meer zijn om in Griekenland een deel van de aankoop van een tweede huis door een Griekse bank te financieren is er een alternatief bedacht om dit probleem te kunnen oplossen. Voorwaarde is dat beide partijen, zowel de verkoper als de koper, zich hierin kunnen vinden. Het bedrag wat de koper tekort komt aan eigen middelen voor een aankoop van een tweede huis wordt notarieel vastgelegd als een achtergestelde lening tijdens de definitieve koopovereenkomst. Hierbij worden de termijnen + rente vermeld die jaarlijks in een aantal vaste termijnen moeten worden betaald. De verkoper loopt bij deze overeenkomst geen enkel risico omdat als de koper in gebreke mocht blijven, het eigendom weer terug gaat naar de oorspronkelijke eigenaar volgens het Griekse rechtssysteem. De reeds betaalde bedragen vervallen hierbij ook aan de verkoper! Bron: www.mondi.nl in samenspraak met Pelops Greek Houses.

Vluchten naar Athene vanaf Eindhoven en rechtstreeks op Kalamata vanaf Düsseldorf en extra vluchten wekelijks Amsterdam<>Kalamata
Transavia vliegt vanaf Eindhoven rechtstreeks naar Athene en vanaf Amsterdam rechtstreeks op Kalamata www.transavia.com

De derde en vierde golfbaan genaamd ‘Navarino Hills’ zijn inmiddels geopend. Na de eerste golfbaan ‘Navarino Dunes’ bij Romanos en de tweede golfbaan ‘Navarino Bay’ tussen Pylos en Gialova zijn nu ook de 3e en 4e golfbaan genaamd ‘Navarino Hills’ boven Pylos bij het bergdorpje Kinigou geopend.

De aanleg van het 2e luxueuze vakantiecomplex ‘Navarino Bay’ is nagenoeg in de eindfase en opent in fase haar deuren vanaf de zomer 2022!

Team Pelops Greek Houses