Tweede huis bouwen Griekenland

Een tweede huis bouwen in Griekenland? Wij begeleiden het gehele proces van een bouwkavel kopen in Griekenland. Pelops Greek Houses is een onafhankelijke intermediair die in samenwerking met een selectieve groep deskundigen gespecialiseerd is in het kopen van bouwkavels in Griekenland. Wij hebben onze sporen inmiddels ruim verdiend en hebben door de jaren heen een schat aan ervaring opgebouwd.

Daarom gaat u met ons ook geen avontuur aan, maar een open en eerlijk verhaal met duidelijke afspraken. Wij begeleiden het gehele aankoop proces nauwkeurig zodat u van te voren precies waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten.
Het avontuur begint voor u pas op het moment dat u de sleutel ontvangt. U kunt dan volop gaan genieten van het wonen in Griekenland, in uw huis onder de Griekse zon!

Het bouwen van een huis in Griekenland ‘zonder wrijving geen glans’

Het bouwproces in Griekenland verloopt enigszins anders dan dat wij in Noord Europa gewend zijn. Er zijn natuurlijk grote verschillen in de wijze waarop in de verschillende delen van Griekenland wordt gewerkt. Het bouwen volgens een volledig bestek en zéér gedetailleerde tekeningen is vooral op het platteland en het zuiden niet altijd gebruikelijk. In Griekenland is men meer gewend om te improviseren en op de bouwplaats de details door te spreken en of aan te passen. Ook de planning van de bouwtijd is veel ruimer en flexibeler als wij gewend zijn. Grieken zegt nou eenmaal niet zo snel nee (ochi) om niemand te hoeven beledigen.

Is het moeilijk om een huis te laten bouwen in Griekenland?

Men hoort hierover nog wel eens vervelende verhalen. Als u de juiste betrouwbare en professionele mensen weet te vinden hoeft het geen avontuur te worden. En kunt u met een gerust hart hieraan beginnen.
De juiste makelaar en aannemer zullen u met alle plezier een aantal kengetallen aanreiken waarmee u in grote lijnen vooraf de prijs van een te bouwen huis zelf kunt uitrekenen. En met welke extra kosten u nog rekening moet houden. Om verrassingen te voorkomen is het wel raadzaam om een duidelijke gefixeerde bouwprijs vooraf vast te leggen op papier. Met daarin precies omschreven wat er binnen deze prijs wel en niet wordt gedaan. Daarnaast duidelijke afspraken over de termijnen die tijdens de bouw betaald moeten worden en wanneer.

Als men opdracht geeft om een tweede huis in Griekenland te laten bouwen zal men rekening moeten houden om hier regelmatig ter plaatse te zijn op ‘werkvakantie’. En met de architect of civiele ingenieur de voortgang te bespreken en te controleren of alles volgens plan verloopt. Of dit uitbesteden en door iemand te laten doen ter plaatse met kennis van zaken!

De grootste uitdaging die men tijdens dit bouwproces tegen komt is het verschil in mentaliteit qua planning en afspraken tussen de noord Europeaan en de zuid Europeaan. Als men dit op een positieve en vriendelijke manier benaderd en accepteert dat men in Griekenland bouwt en niet in Nederland dan zal de wrijving al snel over gaan in glans. Voor diegene die dit niet als uitdaging zien of bij voorbaat al koudwatervrees krijgen willen we het advies geven een gekwalificeerd nieuwbouwhuis te kopen.

Het gaat uiteindelijk om het eindresultaat en dat kan met de juiste instelling en groep deskundige en betrouwbare mensen ter plaatse tot een uniek plekje onder de Griekse zon leiden. U kunt dan genieten van al dat moois dat de omgeving te bieden heeft.
De provincie Messinia https://pelopsgreekhouses.com/gebied/messinia/
en niet te vergeten de gastvrije Grieken en de lieflijke dorpjes;
Koroni https://pelopsgreekhouses.com/gebied/koroni/ ,
Finikounda https://pelopsgreekhouses.com/gebied/finikounda/,
Methoni https://pelopsgreekhouses.com/gebied/methoni/,
Pylos https://pelopsgreekhouses.com/gebied/pylos/ ,
Gialova https://pelopsgreekhouses.com/gebied/gialova/.
Als u dan tenslotte in alle rust en voldaan met een glaasje wijn op u eigen balkon zit en de zon in de zee ziet ondergaan weet u ook weer waarom u dit avontuur bent aangegaan!
Kortom zoekt u een fraaie bouwkavel in de Peloponnesos/Messinia van Griekenland? Neem dan contact met ons op.