Artikel Mondi

Vooroordelen huis kopen in het buitenland.

Vorige keer publiceerden we al een reactie over vooroordelen over de Spaanse huizenmarkt. Er blijken veel vooroordelen te leven, die niet altijd terecht zijn. Dit geldt niet alleen over de Spaanse markt, maar over de aanschaf van vastgoed in het algemeen. Ook van Joop Derksen, van Pelops Greek Houses, heeft Mondi een overzicht ontvangen van veel voorkomende vooroordelen.

Vooroordeel 1

Het is belangrijk om niet uw hele leven te dromen, maar juist uw droom te leven. Dit lijkt een cliché maar is het allerminst. Er zijn nogal wat mensen die plannen hebben voor een tweede huis. Maar toch hun droom niet durven door te zetten. Belangrijk bij dit soort vragen is de reden waarom u een tweede huis koopt. Doet u dat om te genieten? In dat geval heeft u niets te maken met wat brengt de toekomst. Er zijn altijd onzekerheden en risico’s, ook in goede tijden. Als u zich hierdoor laat leiden, dan blijft het altijd bij dromen.

Vooroordeel 2

Soms lijkt het alsof niemand zonder problemen een tweede huis in het buitenland kan kopen

Het is natuurlijk zo dat de aanschaf van een woning geen kleine stap is en dat het hier om een grote financiële uitgave gaat. Maar als men goed voorbereid is en met de juiste betrouwbare en deskundige mensen op pad gaat, zal het proces om te komen tot een eigen plekje onder de zon toch wat makkelijker blijken te zijn dan gedacht.

Een aantal tips om te komen tot een weloverwogen beslissing bij het kopen van een tweede huis:

  • neem nooit overhaast een beslissing;
  • lees u van tevoren in over de procedures welke komen kijken bij de aankoop van een tweede huis;
  • neem bij voorkeur een aankoopmakelaar in u eigen taal;
  • ga alleen in zee met een makelaar die erkend is en al jaren zaken doet;
  • trek deze referenties ter plaatse na en vraag naar ‘ervaringsdeskundige’.

Met deze tips in het achterhoofd kunt u zo na een succesvolle zoektocht gaan genieten van gebod 11: “Gij zult genieten”.

Vooroordeel 3

Momenteel niet investeren in een tweede huis maar wachten tot de huizenprijzen weer gaan stijgen!

Als dit voortkomt uit financiële overwegingen, dan kunt u beter juist nú investeren in een tweede huis in het buitenland. Nu zijn de prijzen van huizen relatief betaalbaar en is er wellicht ook nog wat onderhandelingsruimte. Daar komt bij dat investeren in onroerend goed op de lange termijn altijd betrouwbaar is gebleken, ondanks kleine schommelingen.

Vooroordeel 4

Wat gebeurt er in de toekomst met prijzen voor tweede huizen in het buitenland?

Van de afgelopen bankencrisis hebben we geleerd dat de zekerheid van een bank en het beleggen ook maar beperkt is. Eén ding weten wij zeker dat er binnen Europa géén mooie en unieke plekjes meer bijkomen en dat er een steeds grotere groep financieel onafhankelijke babyboomers op zoek gaat naar een tweede huis onder de zon.

Met dank aan Joop Derksen, Pelops Greek Houses

Bron: Mondi

<<<<terug naar vorige pagina