Bewertungen


Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
56 Einträge
Pina Basu
First and foremost I’d like to thank Bea and Joop for their professionalsim as well as their astuteness for quickly understanding which properties would appeal to me and for not wasting my time with those that clearly would not. Your choices were exquisite and I say this as an interior designer and experienced investor in real estate.
It is my pleasure to recommend you to prospective buyers. My best wishes to you both.
Pina Basu
Ton en Brigitte de Jager
Begin december zijn wij naar de Peloponnesos afgereisd om daar de omgeving te bekijken en tevens een paar huizen. Wij waren al een ochtendje bij Joop en Bea in Nijmegen geweest voor een voor selectie van huizen die we wilden bezichtigen in de Peloponnesos. Wij zelf dachten met een reis van 6 dagen wel af te kunnen maar volgens Joop hadden we toch wel 2 weken nodig om zowel de omgeving van de Messinia en de Mani te leren kennen maar ook om met de Griekse bevolking in contact te komen. Vragen zoals zijn wij daar welkom enz. speelden toch wel mee. Wij zijn dus 12 dagen in Griekenland geweest en deze ervaring was erg positief, de Grieken zijn gastvrij en erg behulpzaam.

De Messinia is een mooi gebied met heel veel olijfboom velden waarin in dit jaargetijde bijna elke Griek te vinden is want het was olijfpluk tijd. Hier hebben we samen met Thomas Erti, de Duitse collega van Joop en Bea huizen bezocht. Tevens zijn we in de Mani geweest met Thomas naar een prachtig huis. De Mani vonden wij persoonlijk mooier dan de Messinia, het is veel ruiger en minder gecultiveerd. Ondanks dat we de 12 dagen dat we er waren veel regen hebben gehad is de Peloponnesos ons prima bevallen. We denken er zeker over om via Joop en Bea een huis daar te kopen.

Brigitte de Jager
Fam Boogaard / Yocarini
Wij hebben begin oktober een huis gekocht in Kamaria en zijn blij dat we dit onder begeleiding van Joop & Bea hebben kunnen laten doen. Het aanbod was ruim en nadat we onze keuze gemaakt hadden was de begeleiding van Joop heel erg waardevol. Mede door de grote regelbrei is het fijn als je een makelaar ter plaatse hebt die je helpt om alles voor elkaar te krijgen!!
Jan Nijendijk
Beste Joop en Bea,
Na een bezoek van 4 dagen in 2008 waren we zodanig onder de indruk van het gebied rond Finikounda dat we besloten er in 2009 onze zomervakantie door te brengen.
We genoten van een gehuurde woning met prachtig zeezicht en ons eigen zwembad. Dat smaakt naar meer….
Daarom beide keren met Joop op stap om te kijken naar geschikte percelen. Dat is zeker gelukt. Eenmaal weer thuis gekomen realiseerden we ons echter dat een dergelijke stap voor ons te vroeg komt. (beide hebben we een meer dan drukke baan, kinderen in de tienerleeftijd e.d.) Daarom hebben we onze plannen wat op de lange baan geschoven.
Aan de vriendelijke en deskundige begeleiding van Joop en Bea heeft dat echter zeker niet gelegen. Daarvoor hartelijk dank.
We zien elkaar zeker terug, want wat in het vat zit……
Groet van Jan en Anita
Chris en Wilma
Gelukkig was het mogelijk om op korte termijn enkele huizen te bezichtigen. En eigenlijk was het voor ons in die ene middag al raak. Joop was zo aardig geweest om dit prachtige huis tot het laatst van de middag te bewaren en we waren opslag verliefd. Doordat Joop ons zeer professioneel heeft geholpen mochten wij ons binnen enkele weken al de trotse eigenaars noemen van deze prachtige villa.
Inmiddels zijn nu zelfs onze vrienden samen met Joop en Bea op zoek naar een huis in Griekenland en wij zijn er zeker van dat ook dit gaat lukken. Wij zijn dan ook erg tevreden over de gehele gang van zaken en kunnen eigenlijk alleen maar tegen iedereen zeggen :” Zoek je een huis in Griekenland
bel dan Joop en Bea”.
Jan van Woudenberg
Binnen een week zijn wij er met joop en bea derksen in geslaagd de bouwkavel te vinden waar wij naar op zoek zijn. wij komen met ons vorige tweede huis van corsica en de directe omgeving van vasilitsi en met name richting finikounda doen ons hieraan positief herinneren. daarnaast bevalt ons in het bijzonder de houding van de lokale griekse bevolking, zo origineel en echt !
een extra toegevoegde waarde bleek de samenwerking tussen pelops en greco properties in pylos. hierdoor slaagden deze partijen erin de posities van koper en verkoper snel te overbruggen. prima werk!
wij vertrouwen erop nog vele plezierige jaren in Messinien/Peloponnesos door te gaan brengen.

vriendelijke groeten,
jan en judith van woudenberg
Henri en Janneke de Jong
Eind september 2012 hebben wij voor de eerste keer in ons leven de Peloponnesos bezocht. Na eerst in de streek rondom Nafplion (Argolida) te hebben verbleven, zijn wij daarna afgereisd naar Messinia. Joop had ons in Nederland al verteld over de verschillen tussen de twee streken en deze bleken wij ook zo te ervaren. Na het redelijk verstedelijkte Argolida troffen wij in Messinia het Griekenland aan waar wij vrolijk van worden. Veel olijfbomen, prachtige zeezichten, rust, vriendelijke mensen en niet te vergeten lekker eten. Vooral het gebied tussen Koroni en Pylos vonden wij prachtig.

Samen met Joop en Bea hebben wij diverse huizen in dit gebied bekeken en eigenlijk was al vrij snel duidelijk bij welk huis ons hart lag. Een prachtig huis met potentie en een geweldig uitzicht. Zonder enige druk te ervaren, hebben wij in alle vrijheid onze keuze kunnen maken. Dankzij de doortastendheid en vele contacten van Joop en Bea hebben wij tijdens ons verblijf alle zaken rondom de overdracht van de woning in Griekenland kunnen regelen, wat ons een extra reis naar Griekenland scheelde.

Op dit moment zijn wij nog bezig met de bouw van het zwembad en het regelen van de bijkomende zaken. Ook hierbij zijn Joop en Bea ons behulpzaam; je kunt het zo gek niet bedenken of ze weten wel hoe dit het beste geregeld kan worden. We voelen ons vrij om van hun kennis gebruik te maken.
Wij zijn in ieder geval heel erg blij met ons mooie plekje en de goede begeleiding die we hierbij hebben gekregen en nog steeds krijgen!
Laurens van der Goot
Beste Joop en Bea,

Onroerend goed in het buitenland kopen is lastig.
Dankzij jullie deskundigheid liep alles gesmeerd.
We spraken letterlijk en figuurlijk dezelfde taal.
Door de vertalingen van Thomas en Stefanie werd ook het urenlang verblijf bij de notaris begrijpelijk.
Nogmaals mijn hartelijke dank.!!

L.van der Goot
Ben te Veldhuis
Joop en Bea.
In verband met familie omstandigheden moest ik mijn huis in Vaselitsi verkopen.
Ik heb contact met jullie gezocht dat ging gemakkelijk we kenden jullie al,het ging allemaal vrij snel, al
was het af en toe even spannend,ik wil je heel hartelijk danken voor jullie inzet niets was teveel,ook
Thomas en Steffie bedankt.

Nog veel succes met jullie werk Gr Ben.
Hallo Joop en Bea,

Op een regenachtige avond in maart en onder het genot van een kopje koffie willen we graag in het kort ons verhaal vertellen.

Na verschillende projekten in de provincie Messinia in de Peleponnesos te hebben bezocht in mei 2007 en nadat we door jullie steeds uitgebreid maar zonder enige verplichting waren geinformeerd, hebben we besloten een huis te laten bouwen in Evangelismos op een schitterende plek ongeveer 200 meter boven zeeniveau met een onbeschrijvelijk mooi uitzicht op de Ionische zee.

Met de bouw is begonnen in september 2007. De oplevering heeft plaatsgevonden in november 2008. Inmiddels is de eerste verdieping ingericht en gereed voor bewoning. In de nabije toekomst zal ook de begane grond, die nu als garage cq. opbergruimte fungeert, hetzelfde worden ingericht als de 1e verdieping. Het huis is van alle gemakken voorzien en heeft 2 slaapkamers, een bad-/wc-kamer, een aparte wc, een woonkamer (incl. slaapbank) met open keuken en 1 groot en 1 klein balkon.

Indien mogelijk proberen we het huis zoveel mogelijk te verhuren en er zelf enige weken te verblijven in de winter en in het voor- en naseizoen.
Zodra ik over een aantal jaren met pensioen ga hopen wij, mits onze gezondheid het natuurlijk toelaat, elk jaar een gedeelte in Griekenland en Nederland te verblijven.
De schitterende omgeving met Toscaanse inslag, de prachtige stranden, de altijd vriendelijke en behulpzame bevolking, het altijd mooie weer , de Griekse ouzo en wijn, en het heerlijk gevarieerde Griekse eten doen ons steeds weer verlangen naar dit stukje paradijs, waar de woorden criminaliteit en stress volgens ons nog uitgevonden moeten worden.
Over vertrouwen gesproken in deze tijd van crisis: in deze streek van Griekenland wanen wij ons in de jaren ’60, toen het in Nederland een stuk gemoedelijker was en er nog niet zoveel regels waren. Het vertrouwen in jullie is steeds volledig bewaarheid.

Joop en Bea, nogmaals hartelijk dank voor jullie vakkundige en nimmer aflatende hulp. We zullen elkaar vast en zeker in de nabije toekomst wel ontmoeten.

PS. Ons huis te is te boeken via de volgende link:

Johan en Maria
Rina en Toine Kerstens
Hallo Bea en Joop,

Onder het genot van een lekker kopje koffie in de kerstsfeer, dan eindelijk een berichtje van ons. Toen wij eind oktober terug kwamen in het koude, maar vooral natte Nederland, was onze pc gecrashed. Jullie begrijpen dat het even duurt eer alles weer op orde is.
Met het vooruitzicht op een paar vrije dagen nemen we de tijd om een bericht in jullie gastenboek achter te laten.

We zijn al een tijdje op zoek naar een mogelijkheid voor een 2e huis. Na bezoeken aan Bonaire, Italië en verschillende Griekse eilanden besloten we de Peloponnesos te gaan verkennen. Na een vooronderzoekje, waarbij we verschillende malen op de site van Pelops stuitten leek ons het zuidelijke deel, Mani en Messinia voor ons het meest passend. In juni 2008 hebben we in Gialova en in Stoupa geboekt en de omgeving aldaar verkend. In Messinia kwamen we vaak de bordjes met het telefoonnummer van Pelops tegen en hebben we een afspraak gemaakt. Door Bea en Joop werden we allerhartelijkst ontvangen en werd eea uitgelegd. Joop heeft ons verschillende woningen en lapjes (lappen) grond laten zien met schitterende uitzichten. Hier en daar met een Toscaanse inslag. Daarna hebben we Mani bezocht (Stoupa) en dat op ons inlaten werken. Stoupa vonden we te toeristisch, teveel Engelsen en we bleven het vergelijken met Messinia. We hebben wel Mani uitgebreid bekeken, maar het trok ons toch minder. In oktober 2008 zijn we nogmaals gaan kijken. Via Athene, om te ondervinden hoe dat gaat, zijn wij met een huurauto naar Finikounda gereisd. Daar nogmaals een afspraak gemaakt met Joop en Bea en verschillende plots bekeken. Wederom zonder enige verplichting werden we uitgebreid geïnformeerd en hebben we ook de in aanbouw zijnde woning van Bea en Joop bezocht.
Thuis gekomen hebben we een en ander op een rijtje gezet en besloten om inderdaad, in de toekomst, in ieder geval, via Pelops, een mooi lapje grond uit te gaan zoeken en daar een moderne woning te laten bouwen. Het vertrouwen in Bea en Joop is er. Een mooi vooruitzicht dat, hopen we, niet verstoord gaat worden door de kredietcrisis.
Wij wensen iedereen fijne dagen en een voorspoedig 2009,

Toine en Rina Kerstens
Kathy en Sander
Beste Joop en Bea en andere geïnteresseerden.

Na ons vorige bericht van november 2007 leek het ons nu een mooi moment om een kort verslag te geven van onze prima ervaringen tot nu toe. Sinds ons eerste bezoek in oktober 2007, waar wij besloten hadden tot de koop van een stuk grond, zijn we in de streek teruggeweest in de zomer en het najaar van 2008. Na de feitelijke aankoop en overdracht van het stuk grond aan het begin van 2008 is Kostas ( de aannemer) met de bouw begonnen van ons huis in Evangelismos. Planning van de oplevering is conform afspraak in de zomer van 2009. De communikatie met Kostas verloopt naar wens, met uiteraard hier en daar een vleugje Griekse improvisatie. Joop houdt ons ook prima op de hoogte van de voortgang, o.a. door het regelmatig versturen van foto’s van de voortgang van de bouw. Bij eventuele vragen/ onduidelijkheden is het ook prettig te weten dat Joop altijd klaar staat om te bemiddelen/ verduidelijken. We kunnen ons nu al verheugen op onze komst later dit jaar om ons huis in te richten. We wilden overigens ook niet onvermeld laten dat we ongewild tijdens ons verblijf een paar keer een beroep hebben moeten doen op medische assistentie ter plekke. Echter niets dan lof over de eerste hulp post in Finikounda! We zijn zeer prettig geholpen in goed verstaanbaar Engels, arts en apotheker waren kundig, behulpzaam en vriendelijk. Gaf ons een goed gevoel over professionaliteit en bereikbaarheid indien dit nodig is.

Met vriendelijke groet, en tot ziens in Griekenland

Kathy en Sander
hanneke en marco
na een aantal malen Kreta op de Peloponnesos belandt, in Koroni en omgeving. Wat een geweldige mooie streek, we hadden het gevoel of we thuis kwamen! In maart gaan we terug en dan de provincie Messinia met de auto bekijken. Oriëntatie op een locatie voor definitieve vestiging in deze betoverende streek met zijn hartelijke mensen, heerlijk eten en drinken, gemoedelijke sfeer en fijn klimaat. De 4 d’s nemen we ter harte…
Nancy en Hugo uit Belgie
Na 2 jaar hebben we vorige week een huis en grond aangekocht in Griekenland.Vorig jaar waren wij in Kyparissia om te gaan kijken en vonden dit een fantastische plaats,maar leerde Joop en Bea kennen op de Second Home beurs te Nederland.Wij hadden al regelmatig op hun site gekeken en dachten we gaan eens een kijkje nemen aan de kant van FInikounda.We hadden regelmatig kontakt via mail met joop en Bea. Eindelijk kwam de dag dat we konden vertrekken naar Griekenland.Wij hadden afgesproken met Joop om een paar huizen te gaan bekijken die voor ons interessant waren en die ook binnen ons budget vielen.Wij hebben een prachtige grond met een prachtig uitzichten dit allemaal te danken aan Joop en Bea.Zonder hen hulp hadden we dit zeker niet gevonden.Ons huis moet nog gebouwd worden en normaal gezien zouden ze starten in November. Wij zijn heel gelukkig nu omdat onze droom is uitgekomen dankzij Bea en Joop.Daarom willen wij hen hartelijk bedanken voor al wat ze voor ons gedaan hebben,en tot wederzien in Griekenland
Jos en Conny
2 jaar geleden waren we voor het eerst in Messinia en werden we “gepakt” door de omgeving, we werden verliefd en vanaf toen wisten we het zeker; ooit zouden we hier willen wonen! Maar ja, we moeten nog heel wat jaartjes werken, dus een huisje kopen, er voorlopig op vakantie gaan en ooit … ooit … er gaan wonen … een droom … maar zouden we die droom kunnen verwezenlijken.
In januari zijn we op gesprek geweest bij Joop en Bea in Nederland. Tijdens dit gezellige gesprek kregen zij (en wij) een beeld van onze mogelijkheden.
In mei zijn we 3 weken op vakantie geweest in Finikounda. Na een kopje (Hollandse) koffie bij Joop en Bea nam Joop ons mee op huizenjacht. We voelden ons net in het programma Droomhuis gezocht ;-). Niets was Joop te veel, hij kent de omgeving als zijn broekzak, soms was het net een jeepsafari, haha … maar we hebben genoten van deze ontdekkingstocht. Joop was ook erg duidelijk in zijn uitleg, kregen het verloop van het kopen van een huis of bouwgrond in Griekenland duidelijk in het Nederlands op papier, erg fijn!
Helaas zat ons DROOMHUIS er niet bij. Maar we weten dat we geduld moeten hebben en ooit … ooit …

Joop & Bea bedankt voor jullie enthousiasme en alle moeite die jullie voor ons gedaan hebben.
En als we ons droomhuis gevonden hebben drinken we samen een Ouzo, yamas!
Jos en Conny
Richard en Diana Gort
Beste Joop en Bea,

Sinds ons eerste telefoongesprek is er een hoop gebeurd. In augustus bezochten wij jullie in Finikounda voor een oriënterend gesprek. Joop vertelde ons alle in’s en out’s over het kopen van een huis/grond in Messinia. Opviel was de vriendelijke, betrouwbare begeleiding en de eerlijke open manier van communiceren. Ook de samenwerking met Thomas, Kostas en Marita verliep en verloopt perfect. Op 8 november kochten wij ons plekje op de berg. Het passeren van de akte was erg goed geregeld met een notaris, twee advocaten, tolk/vertaalster (in het Nederlands) en Thomas.Ook het idee om ons huis en dat van de buren opnieuw te laten ontwerpen door Joris naar een modern Grieks huis, viel bij iedereen in goede aarde en het resultaat mag gezien worden. Wij kunnen niet wachten tot het staat! Joop en Bea bedankt en ga vooral zo door! Tot ziens op ‘onze berg’.

Richard en Diana Gort , Robin en Jeroen.
Jan Willem en Anita
Dag Joop en Bea

Eind oktober kochten wij onder jullie vriendelijke en betrouwbare begeleiding een stukje “berg” in Griekenland. De bouwvergunning was er al en liever had Thomas Ertl éérst de drie geplande huizen op de berg gebouwd en dan pas verkocht. Waarom? Omdat wij en ook onze twee toekomstige (Nederlandse!) buren op de berg, toch eigenlijk liever dit en dat en zus en zo anders gebouwd zagen worden. Ook hier hadden jullie een oplossing voor door ons in contact te brengen met Joris Braat, een jonge architect uit Thessaloniki, die in Delft gestudeerd had en uitstekend Grieks én Nederlands spreekt. Wat een uitkomst! Joris vertaalde de wensen van de drie toekomstige bergfamilies (en ook die van hemzelf als architect!) in voor Thomas en Kostas begrijpelijke taal en tekeningen en wij kunnen nu niet wachten tot alles klaar zal zijn en wij de berg kunnen gaan bewonen.
Het is geweldig om te weten dat er enthousiaste mensen zijn zoals jullie, bij wie je altijd, al vanaf het eerste stadium van oriëntatie, terecht kan met vragen over alles wat betrekking heeft met een huis of grond kopen, gaan bouwen en wonen in Messinia. Ook de contacten die je daarna hebt met Thomas en Kostas verlopen dan uiterst plezierig!
Dank en tot ziens op de berg!

Anita en Jan Willem
Hans en Ria Blom-van Es
Beste Bea en Joop,
Onze eerste ontmoeting vond plaats op de second home beurs in Utrecht in maart 2007. Wij waren daar om ons te oriënteren op een huis/bouwkavel op de Peloponnessos in Griekenland. De ontmoeting was enorm prettig en we besloten om meteen afspraken te maken voor de zomervakantie voor bezichtigingen. Zo gezegd, zo gedaan: zomer 2007 tijdens onze vakantie 2 keer op stap geweest met Joop. We vonden een bouwkavel, maar helaas (b)leek dit net te zijn verkocht. We waren enorm teleurgesteld, maar hebben daarna nog een paar weken een fijne vakantie gehad. Eenmaal thuis, weer aan het zoeken op internet. En verder mailcontacten met Joop en Bea. We besloten in de herfstvakantie onze zoektocht verder voort te zetten. Weer een bezichtiging met Joop. Hartelijk ontvangen door Bea en Joop voor de koffie bij hen thuis. Helaas geen huis/kavel waar we echt warm van werden. We hadden echter ook andere potjes op het vuur gezet (via internet vanuit Nederland), en het lijkt er nu op dat we het voor ons perfecte plekje gevonden hebben. Alles is nog niet helemaal rond, maar we hebben goede hoop dat het gaat lukken. Bea en Joop, toch heel hartelijk dank voor jullie inzet en we hopen jullie in de toekomst nog vaak te zien in de omgeving van Finikounda. Veel succes met jullie onderneming en de bouw van jullie eigen huis aldaar.
Met vr.gr.,
Hans en Ria.
Jan, Will en Anne
Beste Joop en Bea,

Aangenaam getroffen door jullie hartelijke ontvangst, willen we jullie bedanken voor het laten zien van het zuidelijke deel van Messinia.
Dat ook wij zijn geraakt door dit stuk Griekse Toscane zal tot uiting komen door over een aantal jaartjes, na Anne haar middelbare schooltijd, een huis te betrekken en de hectiek achter ons te laten.

Wij zullen elkaar nog wel vaker zien!

Groeten uit Tilburg
John en Irene Koreman
Eind 2009 kochten wij, via bemiddeling van Pelops Greek Houses, een fraai grondstuk aan de zeezijde nabij Akritochori. Wij hopen daar de komende tijd een mooi huis te bouwen, hetwelk zal worden ontworpen door de met Pelops samenwerkende Nederlands Griekse architect Joris Braat. Ongeveer anderhalf jaar hebben wij nagedacht over deze beslissing. Gedurende dit besluitvormingsproces onderhielden wij diverse malen contact met Joop en Bea. Die contacten bestonden soms uit het bezichtigen van grondstukken en/of bestaande woningen, maar veel vaker nog uit gezamenlijke gesprekken over het verwezenlijken van onze plannen, ideeën en dromen. Dit alles in een volkomen ongedwongen sfeer, onderhoudend, initiatiefrijk en steeds zoekend naar het best voor ons passende plan van aanpak. Deskundigheid, ervaring, kennis ter plaatse en daadkracht zijn wat ons betreft “standaard” eigenschappen voor een makelaar; het trachten te doorgronden van wat mensen werkelijk drijft, meedenken in ideeën, concepten en alternatieven, soms ruimte geven voor twijfel, gepaard gaand met een altijd tomeloze inzet, daadkracht en correctheid is echter geen vanzelfspekendheid. Het zijn juist deze eigenschappen, die Pelops Greek Houses onderscheiden in de markt en die de, ook wel bij ons aanwezig geweest zijnde koud watervrees een bouwproject in het o zo prachtige Messinia te starten volledig hebben weggenomen.

Mede door het uiterst professionele optreden, van Joop en Bea hopen wij in de toekomst te kunnen genieten van onze woning, het uitzicht, de fraaie omgeving en de plaatselijke bevolking.
Joop en Bea, hartelijk dank daarvoor.

Groet,
Irene en John Koreman